Zdroj: http://aldorma.hys.cz/index.php?a=informacni-zpravodaj/oznameni  •  Vydáno: 12.10.2017 14:45  •  Autor: Eillen

Oznámení

Před více než deseti lety jsem dostala od Jackie zadání pro příběh, ve kterém jsem měla být hlavní hrdinkou já sama. Důvod byl prostý. Veškeré mé postavy byly ploché a jejich reakce byly nelogické. Ač jsem se toho bála, nevzdala jsem se a začala psát. A tak vznikla Aldorma.

 

Království na planetě vzdálené draci vědí jak daleko od Země. 
Království, které od počátku provází tajemná kletba. 
Království, kde čekají na vyvolenou, které by se podařilo dosadit na trůn právoplatného potomka královského rodu Clemens. 

Byl napsán první příběh - Drak v mém srdci - který po revizích získal i nový název Dračí srdce. Dále následovalo Dračí právo. A tehdy jsem si myslela, že Aldorma své příběhy již vypověděla a nic nového z tohoto království nebude. Možná právě proto jsem poprosila Jackie, aby si napsala příběh - jakýkoliv - kterým by se vepsala do dějin Aldormy, která by bez jejího přičinění nevznikla. 

A najednou byl psán příběh Umění odpouštět. Aldorma však nezaujala jen Jackie, ale i Lomeril. Ta na prosbu o sepsání svého příběhu zareagovala sepsáním příběhu Cesta zpátky. 

Přiznám se, že už si nepamatuji, kdo se přidal další. Nakonec nás bylo sedm autorek, sedm kamarádek, které společně začaly tvořit dějiny. Byl napsán nespočet příběhů a to ať jednorázových, či kapitolových. Některé zůstaly rozepsány a bohužel tak zůstanou zřejmě již navždy. 

A poté nastalo "období temna". Na starých stránkách se zastavil čas. Nikdo nic nepřidával. Na Aldormské království padal prach. Nejhorší období však teprve čekalo. Jednoho dne došlo k nenávratné ztrátě stránek. Doména, kterou jsme měly zapůjčenou, přestala existovat. Pro mnoho z nás to byl pomyslný konec jedné části života. Ačkoliv nám to bylo líto, nebyl nikdo, kdo by dodal chuť začít znovu. Roky plynuly a Aldorma byla jen vzpomínkou na společně strávené chvíle.

Ne však pro jednu autorku. Jackie stále věřila, že si jednoho dne bude moci přečíst další části příběhů, které jsme rozepsaly. A když pak jednoho dne přišla s tím, že má možnost vydat Nepoznané proroctví knižně, netušila, že tím vykřesala jiskru, na kterou se dlouho čekalo. Jiskru, která zapálila nový oheň a pomohla tak autorkám najít dlouho ztracenou inspiraci. Nebýt Jackie, nedošlo by k revizím Dračího srdce a příběh by byl navěky ztracený. Nebyla by upravena Cesta zpátky a nevznikl by příběh Země bez Draků. 

Ano, bez Jackie by Aldorma nevznikla. 
Nebýt Jackie, nevrátila bych se k psaní.
Nebýt Jackie, neexistoval by tento svět pro širokou veřejnost, která má možnost si koupit e-book Nepoznaného proroctví. Máte-li zájem se začíst do příběhu Arthura, Anatoly, Sebastiana, Lucie, Frederika a Caointiorn, stačí jen kliknout na odkaz: https://www.palmknihy.cz/fantasy/nepoznane-proroctvi-175330

Přeji všem příjemné čtení.

A Jackie, GRATULUJI K TVÉ PRVNÍ VYDANÉ KNIZE!